Tervetuloa kennel Aamukehrän kotisivuille!

Olen Niina Tarvonen ja asun perheeni kanssa Porvoossa. Perheeseeni kuuluu mieheni, kolme kouluikäistä lastamme ja kolme koiraa: keeshond Vadelma ja pieniamerikanpaimenkoirat Jojo ja Sade. Koiria minulla on ollut vuodesta 1999. Ensin suomenlapinkoiria, sitten keeshondeja ja viimeisimpänä pieniamerikanpaimenkoiria. 

Koiria kasvatan pienimuotoisesti. Pentuja syntyy noin yksi pentue vuodessa tarkkaan harkituista yhdistelmistä. Terveys, tasapainoinen luonne ja rodunomaisuus ovat asioita, joita painotan kasvatustyössäni. 

Keeshondeissa minua on aina viehättänyt kauniin ulkonäön lisäksi niiden iloisuus ja mielyttämisenhalu. Niiden kanssa on kivaa ja helppoa elää ja harrastaa. Ne sopivat hyvin myös ensimmäisiksi koiriksi, mutta kuten kaikille koirille, myös keeshondeille on tärkeää antaa peruskoulutus. Keeshondit tykkäävät olla kaikessa mukana ja eivät missään tapauksessa sovi pelkiksi ulkokoiriksi. Myös riistavietittömyys on mukava ominaisuus rodussa, keeshond pysyy yleensä mielellään lähellä omistajaansa vapaana ollessaankin. Keeshond on ilmoittava vahti, eli haukkuherkkyys on tyypillistä rodussa, tosin tämän ominaisuuden voimakkuus vaihtelee koirakohtaisesti.

Pieniamerikanpaimenkoiria eli pampaita kuvaillaan fiksuiksi ja aktiivisiksi koiriksi. Nuo ominaisuudet plus näppärä koko (nartut 33-43cm, urokset 35,5-46cm) ja ns. peruskoiran ulkonäkö ilman äärimmäisiä piirteitä sai minut aikoinaan päätymään tähän rotuun.  Pampait sopivat hyvin aktiivisiin koteihin ja mielellään sellaisiin, joissa on ennestään koirakokemusta. Ne sopivat monenlaiseen koiraharrastukseen ja ne jaksavat työskennellä sinnikkäästi annettujen tehtävien parissa. Jos tykkäät aktiivisesta koirasta ja sinulla on mahdollisuus tarjota sille vähintäänkin peruskoulutus ja tarpeeksi tekemistä, niin pampai voisi sopia sinulle.

Luo kotisivut ilmaiseksi!